Yhdistys Jäseneksi? Pelipaikka Videot Historiaa Yhteystiedot
 

Pääsiäisen pisteysiparikisailut lankalauantaina 03.04.2010

Jo toisena pääsiäisenä peräkkäin Pyhäjärven Siimaseuralla pelailtiin, munailtiin ja naurettiin suut korvissa pisteysiparikilpailun merkeissä. Myös pääsiäisenä 2007 pelattiin, mutta 9-palloa.

Vuoden 2010 pelisysteemi oli pitkälti sama kuin vuotta aiemmin pitkäperjantaina järjestetyn pisteysikilpailun. Ysistä sai edelleen kaksi pistettä, viitosesta pisteen ja kolmella peräkkäisellä foulilla heltisi myös yksi piste parille, joka ei sortunut virheisiin. Uutta oli se, että tällä kertaa kussakin ottelussa pelattiin kolmen sijasta neljä erää, joista laskettiin pisteet yhteen. Kaksi eniten pisteitä kerännyttä paria pelasivat finaalin.

Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin viime vuoteen verrattuna myös pakantekotapa oli vaihtunut. Vuonna 2009 pakat tehtiin Siimaseuran pöydille tappingilla, mutta nyt käytössä oli Magic Ball Rack.

Pisteysin kimppuun viiden parin voimalla

Kilpailunjohtajana toiminut Mika Salonen jakoi tasoituksia tällä kertaa avokätisemmin kuin koskaan aiemmin. Jälkikäteen voidaan sanoa, että tasoitukset osuivat aikalailla nappiin, koska kilpailun neljä parasta paria olivat kokolailla tasoissa yhteispisteitä laskettaessa. Onneksi kisaa varten uusittu Excel-kisakaavio hyväksyi tasapelit. Kannattajajäsen Resulttia Solutionsin luomus, automatisoitu lohkokaavio, tuli tarpeeseen.

Parien, joita oli viisi, ensisijainen tavoite oli kerätä mahdollisimman monta pistettä päivän aikana. Pluspisteiden jälkeen tiirailtiin sitten keskinäisten otteluiden pistesuhteita ja lopulta keskinäisten otteluiden pluspisteitä, jos kaksi tai useampi pari oli niin tasoissa. Itse asiassa toinen finalisteista selvisi vasta keskinäisiä otteluita vertailemalla.

Tasaisen alkulohkon voittoon pussittivat Juha Iloranta ja Tauno Rajala, jotka saivat tasoitusta kaksi pistettä per pelattu ottelu. PB Dieselissä 2. divisioonaa tahkoava Juha hankki kilpailun alkaessa Mikan Predator 314 -shaftin ja osoitti, että peliväline päätyi osaaviin käsiin. Siimaseuran Säätäjien 1. divisioonan miehistössä pelaava "Tane" oli myös pelipäällä, joten kaksikko tehtaili yhdessä erässä parhaimmillaan seitsemän pistettä, mikä oli päivän ennätys. Vuosi takaperin paras yksittäinen erä tuotti kymmenen pistettä.

Ainoana parina nollan tasoituksella pelasivat Marja Lindén ja Mika Salonen, joiden osallistuminen oli viimeiseen saakka epävarmaa sairasteluista johtuen. Pirkanmaan Pool-liigan mestaruusarjan Siimaseuran Säkittäjissä vasta viisi ottelua kaudella pelannut Mika oli muutenkin pelannut vähänlaisesti. Marja oli käynyt ulkomailla saakka hakemassa pelifiilistä, joten tuttu parivaljakko antoi muille eteen vähintään kaksi pistettä. Lähtökohtiin nähden homma toimi ja hauskaa oli!

Kuten jo tuli kerrottua, kolmanneksi sijoittuneet Marika Korpela ja Siimaseuran Säkittäjien Janne Forsman jäivät niukasti finaalipaikasta. Nelosen tasoituksella kilpailuun osallistunut pari napsi pisteitä tasaiseen tahtiin. Tosin Jannen mukaan avaus- ja päätöskamppailu menivät hieman alakanttiin ja veivät finaalipaikan. Hienoa, että Janne ja Marika olivat mukana, vaikka perheen tuleva pienokainen potkikin jo tahtia masussa...

Kilpailussa neljänneksi tulivat Sanna Mustonen, Juha Ilorannan joukkuekaveri, sekä Pekka Ranta. Parin tasoitus kallistui lopulta kolmosen puolelle. Sanna kävi jo helmikuussa voittamassa Resulttia Solutions -parikilpailun ja maaliskuussa hän vei naisten Pirkanmaan 9-pallomestaruuden! Pekka poikkesi Siimaseuralla viimeksi kauden 2008-2009 päättäjäisissä, joten mies oli jälleen mukavaa saada kisaamaan. Parin pelaamista oli ilo seurata.

Nuoret virtuoosit Teemu Miskala ja Markus Palosaari, jotka edustavat liigassa 2. divisioonan Siimaseuran Sankareita, pelasivat rennosti parina ja kolmosen tasoituksella. "Make" löi neljästi ysin ja kiven, mikä harmitti. Kannustusjoukoissa tämän totesivat Tytti Korhonen ja Tuija Mähönen.

Alkulohkon, loppuottelun ja koko kilpailun voiton veivät hyvin yhteen pelanneet Juha "Ikke" Iloranta ja Tauno "Magic Man" Rajala, jonka piti alun perin pelata ykkösen tasoituksella Teppo Klemetin parina. Onnittelut pisteysimestareille ja kiitos kaikille!

Statistiikkaa tilastonikkareille

Mainittakoon vielä, että alkulohkossa pelattiin yhteensä kymmenen ottelua ja 40 erää, joissa tehtiin 202 pistettä. Jos tasoituksia ei huomioida, pisteitä tehtailtiin 154 eli 15,4 pistettä ottelua kohti. Tällöin erää kohden pisteitä naputeltiin 3,85. Vain Marja ja Mika hankkivat pisteen turvapelillä.

Juhan ja "Tanen" tasoitukseton pistesuhde 38-22 oli toiseksi paras, kun taas paras tasoitukseton pistesuhde neljässä ottelussa oli Marjan ja Mikan 44-14. Marikan ja Jannen suhde oli 28-34, Sannan ja Pekan 28-33 sekä Teemun ja Markuksen 16-51.

Kuten oikean laidan tasoituksellisista tuloksista näkyy, tasoitukset eivät juurikaan vaikuttaneet lopputuloksiin, mutta toivat reilusti lisäjännitettä. Alkupelien viimeinen lyönti - Marjan pussittama yhdeksikkö - ratkaisi finalistit. Jännittävämmäksi ei voi enää mennä, joten tasoituksia käytetään varmasti jatkossakin pisteysiä pelattaessa.

Kuvia tapahtumasta
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
 

Parikilpailun tulossatoa

Iloranta Juha / Rajala Tauno (2)11-6
Miskala Teemu / Palosaari Markus (3)
 
Mustonen Sanna / Ranta Pekka (3)12-8
Korpela Marika / Forsman Janne (4)
 
Lindén Marja / Salonen Mika15-6
Miskala Teemu / Palosaari Markus (3)
 
Iloranta Juha / Rajala Tauno (2)10-12
Korpela Marika / Forsman Janne (4)
 
Lindén Marja / Salonen Mika11-6
Mustonen Sanna / Ranta Pekka (3)
 
Miskala Teemu / Palosaari Markus (3)10-18
Korpela Marika / Forsman Janne (4)
 
Iloranta Juha / Rajala Tauno (2)17-6
Mustonen Sanna / Ranta Pekka (3)
 
Korpela Marika / Forsman Janne (4)6-10
Lindén Marja / Salonen Mika
 
Miskala Teemu / Palosaari Markus (3)6-16
Mustonen Sanna / Ranta Pekka (3)
 
Iloranta Juha / Rajala Tauno (2)8-8
Lindén Marja / Salonen Mika

1.Iloranta Juha / Rajala Tauno (2)46-32
2.Lindén Marja / Salonen Mika44-26
3.Korpela Marika / Forsman Janne (4)44-42
4.Mustonen Sanna / Ranta Pekka (3)40-42
5.Miskala Teemu / Palosaari Markus (3)28-60

Alkupelien jälkeiset loppukahinat

Loppuottelu 
Iloranta Juha / Rajala Tauno (2)10-6
Lindén Marja / Salonen Mika

1.Iloranta Juha / Rajala Tauno (2)
2.Lindén Marja / Salonen Mika
3.Korpela Marika / Forsman Janne (4)
4.Mustonen Sanna / Ranta Pekka (3)
5.Miskala Teemu / Palosaari Markus (3)
 
         
 
Yhdistys Jäseneksi? Pelipaikka Videot Historiaa Yhteystiedot
 

 

Copyright © Biljardiklubi Siimaseura ry.
Toteutus: Resulttia Solutions