Yhdistys Jäseneksi? Pelipaikka Videot Historiaa Yhteystiedot
 

Siimaseuran kauden 2009-2010 päättäjäiset 19.06.2010

Toimikausi 2009-2010 päätettiin Pyhäjärven Siimaseura ry:n toimesta perinteiseen tapaan eli yleiskokoukseen, palkintojenjakoon ja 9-pallon parikilpailuun. Kuluneella kaudella Olli Järvinen voitti SM-kultaa ja seniorijoukkue SM-pronssia. Mitaleita rohmuttiin useita myös Pirkanmaan parimestaruuskilpailuista. Varsinaisten jäsenten määrä oli parhaimmillaan 28. Ensi kertaa yhdistyksellä oli kannattajäseniä. Uutta oli sekin, että siimaseuralaisia nähtiin naisten sarjassa, karakisassa ja snookerin B-sarjassa.

Päättäjäisiin kutsuttuja ja yhdistyksen varsinaisia jäseniä saapui lopulta niin paljon, että 9-pallon päättäjäisparikilpailuun saatiin kymmenen paria. Yleiskokouksessa ja pelejä seuraamassa oli muutama muukin, joten pelaajien lisäksi myös kannustusjoukkojen edustajia löytyi ilahduttavasti. Heille kaikille Sami Saariaho oli jo tuttuun tapaan loihtinut pöydän täyteen maittavaa purtavaa.

Yleiskokouksen kautta palkintojenjakoon

Pyhäjärven Siimaseura ry:n yleiskokous aloitettiin iltapäiväyhdeltä. Hallituksen puheenjohtaja Timo Leskinen ja varapuheenjohtaja Olli Järvinen olivat jo aiemmin ilmoittaneet jättävänsä paikkansa ja olevansa käytettävissä hallituksessa jäsenen ominaisuudessa niin päätettäessä. Uusia kasvoja oli innolla tulossa hallitukseen, mutta kokouksessa heitä löytyi vielä lisääkin. Tarkemmin ajateltuna kokouksessa tehty hallituksen valinta osoitti konkreettisesti, miten hyvin yhdistyksen nuorempi väki on saatu innostumaan biljarditoiminnasta.

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi esitettiin ja valittiin Mika Salonen. Hallitukseen nimettiin lisäksi Timo Leskinen, Marja Lindén, Viljami Marjomäki, Markus Palosaari ja Sami Saariaho.

Kun muutkin kokousasiat oli saatu käsiteltyä, oli aika jakaa kauden 2009-2010 kausipalkinnot. Timo Leskisen ollessa estynyt Mika Salonen jakoi palkinnot, joita luovutettiin kolmin kappalein. Kuha-palkinnon sai Olli Järvinen, joka voitti kaksi SM-mitalia ja oli kolmas 8-pallon Pirkanmaan seniorimestaruuskisassa. Sensaatio-palkinnon vastaanotti Kari Keinonen, joka yhdessä Timon ja Ollin kanssa voitti seniorijoukkueiden SM-pronssia Siima 2 -seniorijoukkueessa. Tulokaspalkinto Nutiainen meni Markus Palosaarelle, joka johdatti Siimaseuran Sankarit Pirkanmaan Pool-liigan 2. divisioonasta karsintojen kautta ykköseen ja leipoi karsinnoissa ensimmäisen kisapeliparttinsa!

Palkintojenjaon päätteeksi räpsittiin joukkuekuvat. Siimaseuran Sankareista päättäjäisiin osallistuivat Kari Keinonen, Mikko Kemppainen, Viljami Marjomäki, Teemu Miskala ja Markus Palosaari. Mestaruussarjasta sarjapaikkakarsintojen kautta 1. divisioonaan valahtanut Siimaseuran Säkittäjät sai päättäjäisiin ja yhteiskuvaan Janne Forsmanin, Sami Saariahon ja Mika Salosen. Siimaseuran Säätäjistä, joka pelasi 1. divisioonassa seitsemänneksi, oli paikalla vain Tauno Rajala, jolla oli täysi työ saada peitettyä koko kuva-ala joukkuekuvaa otettaessa...

Kisaparien muodostus ja lohkojako

Siimaseuran kauden päättäjäisissä ensi kertaa kahdessa alkulohkossa pelattuun 9-pallon parikilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä yksitoista paria, mutta määrä putosi kymmeneen, kun Minna Sorri ja Timo Leskinen joutuivat valitettavasti perumaan osallistumisensa paria päivää aiemmin. Lisää muutoksia tuli tasoituksin ja vuoroaloituksin pelatun kisan jo alettua.

Alun perin Teemu Miskalan oli määrä pelata Tytti Korhosen kanssa, mutta pariksi pestattiinkin Kalle Koivula. Arttu Mikkolalla oli muuta ohjelmaa, joten Tauno Rajala näytti jo hetken jäävän ilman paria. Hänen parikseen tuli kuitenkin Kari Keinonen. Karin pariksi laitettu Mikko Kemppainen pelasikin serkkunsa Eero Hynysen kanssa.

Ensimmäisenä kisaan ilmoittautuneet Marja Lindén ja Sami Saariaho pelasivat lohko 1:ssä nollan tasoituksella, kuten tekivät myös Kari Keinonen ja Tauno "Tane" Rajala. Marika Korpela ja Janne Forsman olivat Maija Pienräihän ja Viljami Marjomäen tapaan mukana ykkösen tasoituksella. Nollalla aloittivat Mikko Kemppainen ja Eero Hynynen, jotka kuitenkin luovuttivat ottelunsa pareille Marja/Sami ja Marika/Janne.

Viiden parin muodostamassa 2-lohkossa pelasi Matti Järvinen yhdessä Leenansa kanssa. Heidän tasoituksensa oli yksi. Ykkösellä tahkosivat myös vierailulle saapuneet Sanna Mustonen ja Pekka Ranta, kuten myös jo mainitut Kalle Koivula ja Teemu Miskala. Kalle oli ensi kertaa Pyhäjärven Siimaseuralla. Vantaalaisen Annika Konun ja kilpailunjohtaja Mika Salosen tapaan nollan parina kisasivat Juha Iloranta ja Markus Palosaari.

Luovutustenkin myötä kohti loppuottelua

Alkulohkojen ottelut pelattiin hyvässä hengessä. Pelit pantiin alulle tasoitusten mukaisesta alkutilanteesta. Toisin sanoen ykkösen parien piti aina voittaa kaksi erää voittaakseen ottelunsa ja nollan pareilta vaadittiin kolme voitettua erää.

1-lohkossa luovutukset latistivat tunnelmaa jonkin verran, mutta lopulta vantaalainen Marja Lindén ja Sami Saariaho saivat lohkon päätöskamppailussa vastaansa Kari Keinosen ja Tauno "Tane" Rajalan. Panoksena ollut lohkovoitto heltisi Rajalan näyttävällä ylilyönnillä! Näin hieman jo odoteltu vantaalaisfinaali jäi näkemättä, sillä Marja ja Sami menivät pronssiotteluun, kun taas Kari ja "Tane" jatkoivat finaaliin häviämättä otteluakaan. Harmi todellakin, että lohkossa nähtiin kaksi luovutusta. Vahvasti plusmerkkistä oli kuitenkin nähdä Maija Pienräihä ensi kertaa tositoimissa.

Kahdessa lohkossa pelatun kilpailun 2-lohkossa huumorinkukat kukkivat ja meno maittoi. Varsinkin Juha Ilorannan ja Markus Palosaaren päivän päätavoite oli kepittää Annika Konu ja Mika Salonen, mutta haaveet 2-2-tasoituksesta kaatuivat Mikan purkaessa maskin kahden foulin tilanteessa. Voittohaaveet vei armottoman "Anskun" jäätävä ysikyyti, joka päätti koitoksen 3-1:een ja mykisti täysin yleensä niin puheliaat nuorukaiset! Itse asiassa muutkin lohkopelit olivat erittäin tasaisia, mutta suut korvissa Annika ja Mika painelivat puhtaalla pelillä finaaliin...

Finalistien valmistautumisessa oli huomattava ero. Kari Keinonen ja Tauno "Tane" Rajala saivat vasta kisan alkaessa kuulla, että he pelaisivat parina. Ei ollut siis minkäänlaista valmistautumista. Annika Konu ja Mika Salonen olivat sen sijaan aloittaneet valmistumisen jo hyvissä ajoin, vaikka Vantaan oma "Maski-Anneli" ja Mika eivät ottaneetkaan kisaa ja valmistautumista turhan vakavasti.

Konun ja Salosen huolelliseen valmistaumiseen ja yhteishengen nostatukseen kuului mm. Vantaalla tahkottu parikisa, jossa naisten sarjan tumma kaunotar "Ansku" laittoi SM-kultaa voittanutta vastaan ratkaisupallot pussiin. Uusi nimi oli siinä: Annika "Armottoman kova" Konu! Luonnollisesti Annikan ja Mikan muodostamalle parillekin piti keksiä kutsumanimi, mutta sellainen, joka ei toisi ennakkosuosikin paineita Suomen mestarin kaatamisesta huolimatta vaan saisi vastustajat suhtautumaan kaksikkoon turhan lepsusti... Koska Salonen oli kuulemma ollut suloinen 3-vuotiaana, lanseerattiin nimi "Sulonen". Kisapari sai nimen "Armottoman sulonen". Ei liian pelottava nimi?

Pyhäjärven Siimaseura ry:n kauden 2009-2010 päättäjäiskilpailun loppuottelu päättyi armottoman lyhyeen, mutta tavallaan suloisesti, koska aikataulusyistä vain kahteen erävoittoon pelattu pikafinaali oli Kari Keinosen ja Tauno Rajalan nopea näytös. Käsipallosta "Tane" tempaisi vaikean ysikyydin päätyvallin kautta yli kulmaan. Toinen erävoitto, joka toi kisavoiton, tuli hallitulla pöydän tyhjennyksellä. Ei parttia, hyvä putsaus kuitenkin. Näin kiireinen Rajala pääsi lähtemään, kun pronssiottelu oli menossa viereisellä pöydällä.

Parikilpailun pronssiottelussa ykköslohkon Marja Lindén ja Sami Saariaho peittosivat toisen lohkon Kalle Koivulan ja Teemu Miskalan, jotka ylsivät pronssipeliin oman lohkonsa kakkossijan myötä. Lohkokakkosen selvittely vaati keskinäisten pelien vertailua, joten oli erittäin tasaista. Pronssimatsi meni kontraan asti ja ratkesi vasta yhdeksikön kohdalla - valitettavasti virheeseen.

Kausi oli virallisesti paketissa, mutta ilta jatkui vielä Pyhäjärven Siimaseuralla. Kiitos päättäjäisiin osallistuneille ja Pyhäjärven Siimaseura ry:n toiminnassa kaudella 2009-2010 mukana olleille!

Kuvia tapahtumasta
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
 

Parikilpailun erätulokset, lohko 1

Pienräihä Maija / Marjomäki Viljami (1)1-3
Lindén Marja / Saariaho Sami
 
Korpela Marika / Forsman Janne (1)2-3
Lindén Marja / Saariaho Sami
 
Hynynen Eero / Kemppainen Mikko0-3
Lindén Marja / Saariaho Sami
 
Keinonen Kari / Rajala Tauno3-2
Lindén Marja / Saariaho Sami
 
Korpela Marika / Forsman Janne (1)3-1
Pienräihä Maija / Marjomäki Viljami (1)
 
Hynynen Eero / Kemppainen Mikko0-3
Pienräihä Maija / Marjomäki Viljami (1)
 
Keinonen Kari / Rajala Tauno3-1
Pienräihä Maija / Marjomäki Viljami (1)
 
Hynynen Eero / Kemppainen Mikko0-3
Korpela Marika / Forsman Janne (1)
 
Keinonen Kari / Rajala Tauno3-2
Korpela Marika / Forsman Janne (1)
 
Keinonen Kari / Rajala Tauno3-1
Hynynen Eero / Kemppainen Mikko

1.Keinonen Kari / Rajala Tauno4
2.Lindén Marja / Saariaho Sami3
3.Korpela Marika / Forsman Janne (1)2
4.Pienräihä Maija / Marjomäki Viljami (1)1
5.Hynynen Eero / Kemppainen Mikko0

Parikilpailun erätulokset, lohko 2

Leena / Järvinen Matti (1)1-3
Konu Annika / Salonen Mika
 
Mustonen Sanna / Ranta Pekka (1)2-3
Konu Annika / Salonen Mika
 
Koivula Kalle / Miskala Teemu (1)2-3
Konu Annika / Salonen Mika
 
Iloranta Juha / Palosaari Markus1-3
Konu Annika / Salonen Mika
 
Mustonen Sanna / Ranta Pekka (1)2-3
Leena / Järvinen Matti (1)
 
Koivula Kalle / Miskala Teemu (1)3-2
Leena / Järvinen Matti (1)
 
Iloranta Juha / Palosaari Markus0-3
Leena / Järvinen Matti (1)
 
Koivula Kalle / Miskala Teemu (1)3-1
Mustonen Sanna / Ranta Pekka (1)
 
Iloranta Juha / Palosaari Markus2-3
Mustonen Sanna / Ranta Pekka (1)
 
Iloranta Juha / Palosaari Markus3-2
Koivula Kalle / Miskala Teemu (1)

1.Konu Annika / Salonen Mika4
2.Koivula Kalle / Miskala Teemu (1)2
3.Leena / Järvinen Matti (1)2
4.Mustonen Sanna / Ranta Pekka (1)1
5.Iloranta Juha / Palosaari Markus1

Alkupelien jälkeiset loppukahinat

Loppuottelu 
Keinonen Kari / Rajala Tauno2-0
Konu Annika / Salonen Mika

Pronssiottelu 
Lindén Marja / Saariaho Sami3-2
Koivula Kalle / Miskala Teemu (1)
 
         
 
Yhdistys Jäseneksi? Pelipaikka Videot Historiaa Yhteystiedot
 

 

Copyright © Biljardiklubi Siimaseura ry.
Toteutus: Resulttia Solutions