Yhdistys Jäseneksi? Pelipaikka Videot Historiaa Yhteystiedot
 

Kansainvälinen biljardi-ilta juhannusaattona 19.06.2009

Perinteiseen tapaan, jo kolmatta kertaa peräkkäin, juhannusaattoa vietettiin Pyhäjärven Siimaseura ry:n kotisalilla. Siimaseuralainen Marja Lindén ja hänen matkakaverinsa Riitta Korvenpää nappasivat Mika Salosen kyytiinsä Tampereelle saapuessaan, joten kolme jussinviettäjää oli ainakin kasassa.

Riitta tyytyi seurailemaan pelitapahtumia, kun Marja ja Mika pelailivat 9-palloa ns. kitchen rulea käyttäen. Aloitussääntö on ollut käytössä SBiL:n mestaruussarjassa jo kaudella 2007-2008 ja 1. divisioonassa kaudella 2008-2009, mutta jatkossa se koskee myös seniorisarjoja. 10-palloa pelataan kaudella 2009-2010 myös SBiL:n 1. divisioonassa ja Pirkanmaan Pool-liigan mestaruussarjassa, joten sitäkin treenailtiin jokunen erä.

Oli perjantai ja Siimaseuran viikkokisapäivä, mutta 10-pallon viikkokisat jäivät pelaamatta. Olihan kuitenkin juhannusaatto.

Rosendahliin biljardipöydän laitamille

Pelailun päätteeksi kolmikko suuntasi kulkunsa läheisen Scandic Rosendahl -hotellin aulaan, josta löytyi kahvikupposten ja virvokkeiden lisäksi pienikokoinen biljardipöytä.

Hyväkuntoisen pöydän kimpussa hääri silmät kiiluen vasta 8-vuotias mikkeliläispoika, jolla oli oma pöytä kotonaan. Hotellin pöytä oli vanha kolikkopöytä, joten ilman rahaa pelattaessa käytössä oli vain valkoinen lyöntipallo. Se putoili jopa kolmen vallin kautta kulmapussiin siihen malliin, että nuorta mestaria oli suorastaan pakko kannustaa hiomaan taitojaan entisestään ja jatkamaan peliharrastustaan. Pellavapäisessä pojassa on potentiaalia.

Hotellin aulassa oli melkoinen vilske ja vipinä, kun pikkulapset leikkivät leikkitilassa ja sen ympäristössä ajelemalla kulkuneuvoillaan pitkin lattioita. Viereisen pöydän ympäristöstä kuului rauhallista keskustelua ensin englanniksi ja myöhemmin suomeksi. Marja Lindén kutsui ryhmän Siimaseuralle pelailemaan biljardia, mihin he myös suostuivat.

9-palloa ja suomalaista juhannuksenviettoa

Siimaseuralla Marja Lindén ja australialainen Andre pelasivat 9-palloa. Säännöt olivat aluksi hakusessa. Mika Salosen haastatellessa miestä hän kertoi, että Australiassa pelataan poolia (tarkoitti 8-palloa) numeroiduilla palloilla ja snookeria, joka ei ole kuitenkaan yhtä suosittua. Myöskään Imatran mies ei ollut aiemmin pelannut 9-palloa, mutta biljardi - tai siis "ping pong" - oli lähes kaikille vieraille jo entuudestaan tuttu peli.

Mikan voitettua Andren myös naisvieraista tummempi, hyvin suomea puhunut ja Carlaksi esittäytynyt haastoi hänet. Käsipallon saatuaan Carla löi ysin pussiin ja voitti Andren. Tuuletukset olivat sen mukaiset! Voittajien valokuvaus odotti - ja Mikalla tietysti taas silmät melkein kiinni! Salamaakin nopeampi Salonen...

Andren päinvastaisista epäilyistä huolimatta naiset kukistivat miehiä myös kakkospöydällä. Se tuntui naurattavan kaikkia. Iloinen naurunremakka täytti Pyhäjärven Siimaseuran.

Merkillepantavaa oli se, miten Siimaseuran pelitila ja biljardi yhdistivät hyvinkin erilaiset ihmiset, jotka eivät kunnolla tunteneet toisiaan. Vieraatkin olivat tavanneet toisensa vasta aivan hiljattain. Kaikilla oli hauskaa.

Peleihin osallistui myös nuori poika, vaikka hän ei vielä oikein ylettänytkään pelaamaan. Vauhtia tuntui piisaavan muutenkin, joten hänestä ei ehditty ottaa kuvaakaan. Kun oli aika palata hotellille, kaksikielinen poika sai toimia Pyynikin Trikoon vanhan hissin hissipoikana. Käytöstavat olivat pikkumiehellä kohdallaan, sillä naiset saivat luonnollisesti mennä hissiin ennen miehiä...

Hauskojen pelihetkien jälkeen juhannusaattoilta jatkui vielä nuotion lämmössä ja nakinpaiston merkeissä. Kiitokset Riitalle ja muille vieraille!

Kuvia tapahtumasta
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
 

Biljardiklubi Siimaseura ry., Tampere
Biljardiklubi Siimaseura ry., Tampere

 
         
 
Yhdistys Jäseneksi? Pelipaikka Videot Historiaa Yhteystiedot
 

 

Copyright © Biljardiklubi Siimaseura ry.
Toteutus: Resulttia Solutions